Bergbeklimmen vlak bij Tàrbena

De Costa Blanca beschikt over een aantal mooie klimgebieden voor beginnende en ervaren klimmers

BERGBEKLIMMEN

De Costa Blanca beschikt over een aantal mooie klimgebieden, voor zowel beginnende als ervaren klimmers. Beginnende klimmers kunnen de rotsen beklimmen onder leiding van ervaren instructeurs en gevorderden kiezen uit een moeilijkheidsgraad tussen de 3 tot 8c (je hebt voor de laatste categorie behoorlijk wat touw en ijzer nodig om te klimmen).

Dichtbij Can Elisa zijn diverse klimwanden beschikbaar van verschillende niveaus. Op een half uur rijafstand (22 kilometer) ligt Llíber, een plaatsje dat het startpunt vormt voor maar liefst dertig verschillende klimroutes. Doordat de meeste routes op het noordoosten liggen, kun je ook met hoge temperaturen klimmen. De rechterkant van het Llíber gebied is perfect voor de beoefende bergbeklimmers: deze is steil en daagt je uit met spleten, gaten en richels.

Heb je nog geen ervaring maar wil je wel de Spaanse bergen trotseren? Breng dan een bezoek aan Compass West International School of Rock Climbing, in het dorp Finistrat. Het dorp is genesteld in de bergen achter de stad Benidorm, op 33 kilometer afstand van Tàrbena. De school biedt een groot aantal bergwandelingen en klimcursussen aan.

Kijk voor meer informatie op www.compasswest.co.uk