klimmen IN SPANJE vlakbij Tàrbena

De Costa Blanca beschikt over een aantal mooie klimgebieden voor beginnende en ervaren klimmers

BERGBEKLIMMEN & BOULDEREN

De Costa Blanca beschikt over mooie klimgebieden, voor zowel beginnende als ervaren klimmers. Beginnende klimmers kunnen de rotsen beklimmen onder leiding van ervaren instructeurs en gevorderden kiezen uit een moeilijkheidsgraad tussen de 3 tot 9c.

Dichtbij Can Elisa Tàrbena (15 min) zijn 5 single-pitch klimwanden  te vinden en 2 multi-pitch routes van 150m en 190m. Al deze wanden zijn onderhouden en de uitgezette routes zijn bolted. Op een half uur rijafstand van Can Elisa zijn 10+ wanden beschikbaar met 200+ routes. Deze routes vind je in plaatsen als Lliber, Alcalali, Calpe, Finestrat en Benidorm. De wanden zijn divers, waar sommige routes verscholen in een bos liggen, liggen andere routes juist hoger op de berg en bieden ze mooie uitzichten over de valleien. Ook zijn er klimwanden beschikbaar die aan de kust liggen of zelfs vanuit zee geklommen kunnen worden. 

Het weer in Costa Blanca is het hele jaar door geschikt om te klimmen. In de zomer kies je echter wel voor wanden die in de schaduw liggen. 

Heb je nog geen ervaring maar wil je wel de Spaanse bergen trotseren? Er zijn diverse klimscholen of guides beschikbaar die je dagcursussen of zelfs week cursussen kunnen aanbieden. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.