DE stad valencia

Vergeet niet Valencia te bezoeken, een stad bekend om zijn architectuur, paella en historie.

VALENCIA

Altijd al willen weten waar het Spaanse rijstgerecht ‘paella’ vandaan komt? Je weet zeker dat het gerecht haar oorsprong vindt in Valencia, nadat je er verschillende paellasoorten hebt geprobeerd. Maar niet alleen de paella is er goed: in de stad zijn veel bezienswaardigheden te bewonderen, van historische gebouwen tot moderne architectuur. Tip: Huur een fiets! Valencia is fietsvriendelijk.

DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN VALENCIA

In Valencia ontdek je het échte Spanje: een combinatie van mooie stranden, een warme zomerbries en sfeervolle oude kerken zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Zo kun je de Kathedraal van Valencia bezoeken, een indrukwekkende kathedraal die tussen 1262 en 1356 is gebouwd. Ook mag je Plaza del Ayuntamiento absoluut niet vergeten te bezoeken. Het belangrijke plein ligt het meest centraal en wordt gekenmerkt door de oude en prestigieuze gebouwen eromheen.

 

Benieuwd naar de geschiedenis van de stad? Met een bezoek aan de wijk Eixample ga je terug in de tijd. Hier vindt je het authentieke Valencia terug met oude straten en nauwe steegjes. Het treinstation ‘Valencia Estació del Norte’ is een unieke bezienswaardigheid: de binnenkant van het station is volledig versierd met mozaïek en keramiek. Valencia staat ook bekend om haar zandstranden. Playa Malvarossa ligt naast de haven van Valencia, waar veel te beleven valt. Er zijn vele restaurants, barretjes en cafés te vinden en je kunt er heerlijk neerstrijken op een van de sfeervolle terrassen.