Close

Wandelen rondom Tàrbena

De Costa Blanca is een zeer geschikte bestemming voor wandelliefhebbers. Ontdek de wandelroutes rondom het dorp.

Wandelen

De Costa Blanca is met zijn vele zandstranden een favoriete vakantiebestemming voor veel zonaanbidders. Daarmee zijn de mooie wandelroutes door het binnenland misschien minder bekend, maar zeker niet minder geliefd! Steeds meer wandelaars ontdekken wandelmogelijkheden in de Costa Blanca en genieten van de zon, natuur en unieke uitzichten vanaf de Spaanse bergketens.Wandelen vlak bij Can Elisa

In de directe omgeving van Can Elisa en Tàrbena kun je heerlijk lopen. Bergketen Sierra de Bernia nodigt zowel beginnende als ervaren wandelaars uit om wandelingen te maken over eeuwenoude wandelpaden die stammen uit de tijd van de Moren (800-1600). Tijdens de wandeltocht kom je langs uitkijkpunten, vanwaar je adembenemend uitzicht hebt op het ongerepte en bergachtige gebied.

Een eenvoudige wandeling

Op ongeveer 45 minuten rijafstand van Tàrbena ligt het startpunt van de lichte wandelroute rondom het stuwmeer van Guadalest. Deze route is 12,7 kilometer lang en duurt ongeveer drie en een half uur. Je start vanaf de parkeerplaats in Guadalest, volgt de borden ‘Pisina Municipal’ en wandelt om het meer heen. Gedurende uw wandeling heeft u uitzicht op de omliggende bergen en het water. Ook ziet u de 77 meter hoge stuwdam die vanaf 1963 in gebruik werd genomen. Je maakt één keer een steile klim naar Beniarda – maar verder is de wandelroute eenvoudig en daarmee zeer geschikt voor minder ervaren wandelaars. Ook kun je deze wandeling perfect combineren met een bezoek aan het kasteel van Guadalest en de Fuentes de Algar.

Wandeling voor ervaren wandelaars

Ervaren wandelaars kunnen starten met een wandeling vanuit Sella, een plaats die op een uur rijden van Tàrbena ligt. De wandelroute is 11,5 kilometer lang en duurt ongeveer 4 uur. Je wandelt over een bergpad dat de dorpen Sella en Relleu met elkaar verbindt. Het uitzicht is adembenemend: je loopt langs amandelboomgaarden, kijkt ondertussen uit op de Middellandse Zee en kunt halverwege de tocht in Rellue pauzeren bij een van de bars of restaurants. Het eerste deel van de tocht is vrij zwaar omdat je moet klimmen, maar na deze inspanning wordt de tocht eenvoudiger en is het wandelpad vlakker.

CAN ELISA