Wandelen in de Costa Blanca, rond Tàrbena

De Costa Blanca is bij uitstek een paradijs voor wandelaars.
Tàrbena is het ideale startpunt voor de mooiste wandelingen in Spanje.

WANDELEN IN DE COSTA BLANCA

De Costa Blanca is met zijn vele zandstranden een favoriete vakantiebestemming voor veel zonaanbidders. Daarmee zijn de mooie wandelroutes door het binnenland misschien minder bekend, maar zeker niet minder geliefd! Steeds meer wandelaars ontdekken wandelmogelijkheden in de Costa Blanca en genieten van de zon, natuur en unieke uitzichten vanaf de Spaanse bergketens.

CAN ELISA ALS STARTPUNT

Tàrbena wordt ook wel het beste startpunt voor wandelingen in de Costa Blanca genoemd. Het dorp ligt verscholen tussen de bergen die het decor vormen voor prachtige wandelingen. Zelf trekken we er zoveel mogelijk op uit, samen met onze hond Lola verkennen we routes voor onze gasten. Op deze pagina zullen we regelmatig nieuwe routes toevoegen.

In de appartementen hebben we diverse folders met wandelroutes en wandelkaarten beschikbaar. We raden aan om Wikiloc.com te gebruiken, een ideale website met veel routes, ook beschikbaar als app voor de smartphone (met offline te gebruiken kaarten).

Wandeling: Tarbena – Sarroxa & Benipla – 4,5 km

De wandelroute naar Sarroxa en Benipla start vanuit Tarbena (5 minuten van Can Elisa) en is 4,5 km lang. Achter het dorp start je met een steile klim en al na een kwartier geniet je van het eerste vergezicht waar je uit kijkt op Altea, Benidorm de zee en de bergen Puig Campana en Aitana.

Meer info

Wandeling: Tarbena – Sa Caseta des Moros – 3 km

Ook Tàrbena is bezet geweest, het Castillo is een van de bouwwerken die hieraan herinnert. Vanaf het Castillo heb je een uniek uitzicht op het dorp, de omringende valleien en de bergen in de verte. De wandeling naar het Castillo begint vanaf de parkeerplaats in het dorp en is 3 km lang. De wandeling is berg opwaarts en loop je in 1,5 uur (heen en terug).

Meer info

Wandeling: Tarbena – CV146 – 11 km

De CV146 is een nieuwe route uitgezet door het stadhuis, de route begint en eindigt in het dorp Tarbena (5 minuten van ons huis). De totale lengte is 11 km en is te lopen in 3 uur, met pauzes ben je dan een korte 4 uur onderweg.

Meer info

Wandeling: Tàrbena- Sa Cova de Dalt – 1,77 km

Op een kwartier afstand van Can Elisa vind je Sa Cova de Dalt. De grot ligt in het gebied Bijauca, net voorbij Tàrbena, op de route naar Castell de Castells. De grot dateert uit de neolitische periode (nieuwe steentijd) 4000-2500 voor Christus.

Meer info

Wandeling: Bolulla – Raco Roig – 7,62 km

Op een kwartier afstand van Can Elisa vind je Raco Roig, een wandeling van 7,5km. Door de beperkte stijging in deze route is de wandeling geschikt voor wandelaars van ieder niveau.

Meer info

Wandeling: Altea la Vella – Fort y Forat de Bernia – 9,5-12,5 km

Bernia, een berg die de Marina Alta van de Marina Baja scheidt, is misschien wel een van de bekendste bergen in de regio. Niet voor niets, de berg biedt naast natuurschoon, een tunnel dwars door de berg ook een stuk historie in de vorm van een middeleeuws fort.

Meer info