De Stad Altea

Ontdek alvast de geheimen van Altea, een stad van kunstenaars, zee en heerlijk eten. 

ALTEA

Een bezoek aan Altea wordt al snel een dagje uit! Geniet een ochtend op een van de strandjes van Altea, nuttig een heerlijke lunch op een terrasje en gebruik de middag om te struinen door de straatjes van Altea. 

In de nauwe, witte straatjes rondom de grote kerk van Altea, vind je diverse galerieën en ateliers waar (inter)nationale kunstenaars inspiratie opdoen en prachtige kunstwerken realiseren. Het dorp is al sinds de jaren vijftig en zestig een ontmoetingsplaats voor schilders, beeldhouwers, zangers en schrijvers en inmiddels één groot museum. Altea draagt de bijnaam ‘kunstenaarsdorp’ en is het meest artistieke plaatsje aan de Costa Blanca.

DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN ALTEA

Als je naar Altea rijdt, zie je als eerst een kerk met een blauwe koepel opdoemen; de Nuestra Señora del Consuelo. Het dorp ligt aan de Middellandse Zee, op achttien kilometer van Tàrbena. Doordat het tegen een berghelling is gelegen, heb je een panoramisch uitzicht op de baai van Altea. In de plaats is altijd wat te beleven: elk jaar wordt er in augustus een groot vuurwerkspektakel georganiseerd, in de zomer vindt er een hippiemarkt plaats op het kerkplein en langs de kust loopt een gezellige promenade met vele bars en restaurants. Vergeet er niet de lokale specialiteit ‘Arroz a la Banda’ te proeven, een klassieke Valenciaanse rijstmaaltijd.