Fietsen rondom Tàrbena

Ontdek de unieke fietsroutes van de Costa Blanca die door het Spaanse landschap kronkelen

FIETSEN, MOUNTAINBIKEN & WIELRENNEN

Gek op fietstochten? Dan ben je aan de Costa Blanca aan het juiste adres. Zo is de stad Calpe een populair trainingskamp voor professionals in de winter en kunnen ervaren fietsers zich uitleven over de fietspaden door de bergen. De bergwegen zijn geschikt voor wielrenners en de paadjes vormen een uitdaging voor mountainbikers.

VÍAS VERDES

 Op een unieke en ecologische manier Spanje leren kennen? Je kunt kiezen voor een fiets- of wandelroute van Vías Verdes. Vías Verdes betekent letterlijk ‘groene wegen’ en zijn van origine spoorlijnen die dwars door Spanje lopen. Waar eerder locomotieven en wagons langskwamen, komen nu fietsers en wandelaars voorbij.

De fiets- en wandelpaden hebben een totale lengte van meer dan 1900 kilometer en zijn niet toegankelijk voor motorische voertuigen. In Alicante liggen vier groene wegen; Alcoi Greenway, Maigmó Greenway, Torrevieja Greenway en Xixarra 2 Greenway. Elke route heeft een lengte tussen de 7 en 20 kilometer en neemt je mee langs valleien, over bruggen en door tunnels van meer dan honderd jaar oud.

Kijk voor meer informatie op www.viasverdes.com

FIETSEN HUREN

Als je geen fietsen hebt meegenomen naar Spanje, kun je ervoor kiezen om (elektrische) fietsen te huren. Voor fietsverhuur kan je terecht in het nabij gelegen dorpje Xalo/Jalon. www.xabiasbike.com