de stad alicante

Maak alvast kennis met veelzijdig Alicante

ALICANTE

Struin over de Explanada de España, een geplaveide promenade van de haven tot aan Canalejas Park. Of bezoek Castillo de Santa Bárbara, een kasteel dat bovenop de berg Benacantil ligt. De toeristische stad Alicante is zeker een bezoekje waard als je zin hebt in kunst, cultuur, zon en zee. De bruisende stad heeft alle ingrediënten voor een perfect dagje uit.

DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN ALICANTE

Als je in Alicante bent, bezoek dan Plaza del Ayuntamiento. Het oude plein heeft een statige uitstraling. Doordat de gebouwen door de jaren heen goed zijn onderhouden, zijn de authentieke kenmerken nog steeds duidelijk zichtbaar. Ook kun je in Alicante Basilica de Santa Maria bezoeken, een kerk uit de late middeleeuwen die wordt gekenmerkt door een eenvoudig gotische architectuur. Bezoek je Alicante voor ontspanning in de zon? Neem je strandlaken mee naar Playa del Postiguet. Het 900 meter lange zandstrand ligt aan de voet van de berg ‘Monte Benacantil’ waarop het kasteel ‘Castillo de Santa Bárbara’ staat. Ook zijn de gezellige terrasjes ’s zomers tot in de late uurtjes geopend. In juni vindt Hogueras de San Juan plaats. Tijdens dit feest wordt de zomer verwelkomt door duizenden mensen met een kleurrijk en muzikaal spektakel.

SANTA POLA EN ELCHE

Twintig kilometer ten zuiden van Alicante ligt Santa Pola, een plaats waar Spanjaarden graag hun vakanties doorbrengen. Het gezellige centrum, de vissershaven met restaurants en prachtige zandstranden nodigen je uit om de plaats te verkennen.

Op twintig minuten rijafstand van Santa Pola ligt Elche, een stad die bekend staat om de palmbomen en de schoenindustrie. Merkschoenen vliegen er tegen fabrieksprijzen over de toonbank