De stad benidorm

Maak alvast kennis met Benidorm, een stad van grote contrasten.

Benidorm

Zon, zee, strand en de typische Spaanse gezelligheid. Benidorm heeft het allemaal! Je kunt er luieren op een zandstrand, neerstrijken op een van de vele terrasjes én slenteren door het oude stadscentrum. Benidorm is de meest toeristische plaats aan de Costa Blanca, de toeristenhoofdstad van Spanje en heeft na Londen en Parijs het hoogste aantal hotelbedden van Europa.

DE BEZIENSWAARDIGHEDEN VAN BENIDORM

Benidorm heeft twee lange zandstranden: het Levante- en het Ponientestrand. Langs deze stranden ligt een wandelboulevard waar vele barretjes en restaurants te vinden zijn. Terwijl je eet, kijk je uit op de boulevard en de zee. Ben je gek op winkelen? Wandel dan naar de levendige hoofdstraat, verscholen achter de boulevard. Daar kun je je winkelhart ophalen in veel leuke winkeltjes en drankjes nuttigen bij diverse uitgaansgelegenheden.

De architectuur van de badplaats wordt gekenmerkt door veel hoogbouw, maar je kunt ook de typisch Spaanse sfeer proeven in het oude stadscentrum. Wandel er door nauwe straatjes, kom tot rust op een van de terrassen of geniet van het uitzicht vanaf het uniek aangelegde balkon. Vanaf dat punt kijk je uit op de stranden en een schuin aflopende rots, die kenmerkend is voor Benidorm. Direct naast dit balkon ligt Mal Pas, een klein en gezellig strandje.