De stranden in de buurt van Can elisa

Populaire stranden tot afgelegen verlaten strandjes

STRANDEN IN DE BUURT VAN TÀRBENA

Tàrbena ligt vlak bij de zee en diverse (zand)stranden. Van kleine en rustige tot grote met een boulevard. Binnen een half uur sta je op het strand van Altea, dat overloopt in het strand van Albir. Tip! Combineer een dag naar het strand in Albir met een wandeling naar de vuurtoren in het Serra Gelada Natural Park. Met een beetje geluk spot je er dolfijnen.

Ben je bereid verder te rijden? Bezoek dan de stranden tussen Alicante en Valencia, in plaatjes als Benissa, Moraira, Denia, Villajoyosa en Calpe.

Zelf bezoeken wij regelmatig Playa del Mascarat (3 foto’s onder), een strand op 40 minuten afstand van Can Elisa. Het strand bestaat uit twee gedeeltes, rechts het iets drukkere stuk (met een barretje) en links het rustige (hier vind je ook een eetgelegenheid). Playa del Mascarat ligt in een baai en het is hier heerlijk vertoeven. 

Playa Cala Baladrar

Cala Baladrar ligt in een baai en is afgeschermd tegen de oostenlijke wind. Door de beperkte diepte en de windluwte is de baai helder en bevat een overvloed aan waterleven, ideaal om te snorkelen. Het strand is grotendeels een kiezelstrand. In de zomer heeft het strand een kleine maar levendige strandbar.

Google Maps: Playa Cala Baladrar

STRANDEN CALPE

De plaats Calpe heeft twee populaire stranden en ligt op ongeveer 15 kilometer van Tàrbena. Playa Arenal-Bol is het grootste strand van Calpe, heeft een lengte van 1328 meter en sluit aan op de stad. Door het enorme zandoppervlak is er altijd wel een plekje te vinden om te relaxen en je kijkt uit op de rotsformatie Peñon de Ifach. Playa de la Fossa grenst aan het centrum van de stad en is een goed verzorgd strand. Je kunt er genieten op het strand en een mooie wandeling maken over de boulevard. Daar zijn ook leuke winkels en eetgelegenheden te vinden.