Korte geschiedenis van Can Elisa

Een droomplek, een fantastisch huis en een geweldige locatie welke we graag delen met onze gasten

Can Elisa was een 150 jaar oude ruïne, er stond nog een natuurstenen muur van dertig meter lang. Het gebouw fungeerde vroeger als ‘riurau’, een Spaanse droogschuur waarin druiven werden gedroogd tot rozijnen. Door de open, landelijke architectuur van een riarau konden de druiven drogen in de zon en werden deze tegelijkertijd beschermd tegen regen en wind. De Spaanse schuur stond in directe verbinding met het huis van de landbouwers.

Vroeger: Ruine Can Elisa

Voorbeeld Riu Rau

Druiven worden rozijnen

Verbouwing

In september van het jaar 2014 kochten Linda en Jasper het huis en begonnen zij met de afbouw. Can Elisa werd casco opgeleverd: het huis stond er, maar de binnenmuren ontbraken nog. Samen met een architect zijn er plannen gemaakt voor de beste indeling en een optimaal gebruik van de ruimtes.

De deuren van Can Elisa zijn in het voorjaar van 2016 open gegaan gasten. Wij, Linda en Jasper ontvangen alle gasten met open armen en delen graag ons droom en deze geweldige locatie met u.

De ruïne werd van 2005 tot 2009 met veel liefde en aandacht voor detail gerenoveerd. De originele natuurstenen achtermuur die is blijven staan, bepaalt nu voor een groot deel de sfeer in het huis en de twee appartementen. De overige muren zijn opgebouwd uit natuursteen en elke steen is met de hand op maat gebeiteld.

Appartementen in aanbouw

Terras in aanbouw

Parkeerplaats in aanbouw

De tuin

Can Elisa ligt op een stuk land van vijfduizend vierkante meter. Het gebied stond vroeger vol met druivenranken voor de rozijnenproductie. Tegenwoordig staan er amandel- en olijfbomen waarvan een aantal meer dan honderd jaar oud zijn. Deze bomen bieden heerlijke schaduwplekjes, waar je ongestoord kunt genieten van de rust en het uitzicht. Je kunt er heerlijk wegdromen met een glas wijn en nagenieten van de dag terwijl de zon ondergaat. In de verte zie je de eerste lichtjes verschijnen in het dal, waar Calossa d’en Sarria en Benidorm liggen.

De ligging van de appartementen aan de Costa Blanca is uniek: je hebt vanaf het terras een prachtig, onafgebroken uitzicht op de bergketen Sierra de Bernia. Als je iets verder het land oploopt, dan kijk je uit op de zee en de stad Benidorm. Het dichtstbijzijnde dorp, Tàrbena, ligt op vijf minuten rijafstand.