Tàrbena – Castillo de Tàrbena, Sa Caseta des Moros

Grote delen van Spanje zijn bezet geweest door de Moren, de Moorse invloed is in veel gebieden duidelijk zichtbaar. Ook Tàrbena is bezet geweest, het Castillo is een van de bouwwerken die hieraan herinnert. De kastelen zijn gebouwd op locaties met goed zicht op de omgeving, dit zodat de Moren eventuele aanvallers van ver konden zien aankomen. Vanaf het Castillo heb je dan ook een uniek uitzicht op het dorp, de omringende valleien en de bergen in de verte.

De wandeling naar het Castillo begint vanaf de parkeerplaats in het dorp en is 3 km lang. De wandeling is berg opwaarts en loop je in 1,5 uur (heen en terug). Wikiloc route vind je hier.

De route loopt langs restaurant Ca’s Pelut, waar je een van de beste Paella’s van de wijde omgeving kan eten, een aanrader!