Klimmen in de Costa Blanca

De Costa Blanca is voor klimmers een paradijs, alleen al bij Can Elisa Tàrbena in de buurt vind je 5 klimwanden met meer dan 100+ routes.

Sinds april ben ik steeds fanatieker gaan klimmen. Naast het klimmen zelf is ook het ontdekken van nieuw klimwanden erg leuk. De wanden liggen vaak op mooie locaties, een mooie manier om de Costa Blanca te ontdekken.

Het klimmen zelf gaat me al iets beter af, al ben ik nog lang niet waar ik zijn wil. De transformatie van mijn kantoorlichaam naar een klimlichaam gaat nog wel wat tijd kosten 😉

Bij het klimmen wordt er gewerkt met moeilijkheidsgraden voor klimroutes. Deze gradering loopt grofweg van 4 tot 9 en is onderverdeelt in a/b/c. Waar ik in april routes met een gradering van 4 tot 5 klom heb ik afgelopen weken mijn eerst 6a en 6b routes geklommen. Mijn streven is om 7a routes te kunnen klimmen.