Wijnproeverij Bodega in Xalo / Jalon

Deze week hebben we de bodega in Xalo bezocht voor een wijnproeverij en een hele leuke rondleiding gekregen door superhost Ximo. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over het proces van druif tot wijn, de verschillende druifsoorten, hoeveel wijn er per jaar geproduceerd wordt, welke wijnen er worden gemaakt en o.a. de samenwerking met de lokale boeren.

Can Elisa kijkt uit op de bergketen Sierra de Bernia. Aan de andere kant van de bergketen Bernia ligt de vallei ‘Vall de Pop’. Deze vallei staat bekend om de de druiventeelt en de heerlijke wijnen. In het hart van de vallei ‘Vall de Pop’ vind je deze unieke bodega in het plaatsje Xalo (Jalon).

Ter afsluiting van de rondleiding hebben we heerlijke wijnen mogen proeven met andere lokale lekkernijen.
1 rode wijn sprong er voor ons echt uit! De rode wijn ‘Sierra de Bernia’, 4 maanden gerijpt in eiken vaten. Geweldige smaak. Van deze wijn hebben we natuurlijk een aantal flessen mee naar huis genomen.

Bij thuiskomst hebben we een heerlijk glaasje van deze wijn op ons terras gedronken met uniek uitzicht op de bergketen Sierra de Bernia.
Wat een leuke dag, een echte aanrader!

Een fles van deze rode wijn staat ook voor jullie (onze gasten) klaar bij aankomst in het appartement. Samen met amandelen uit eigen tuin. Heerlijk!

Lijkt het je ook leuk om een rondleiding te doen bij de Bodega in Xalo/ Jalon, dan is het wel belangrijk om van te voren te reserveren. Veel plezier alvast!
http://www.bodegasxalo.com/gb/content/37-guided-tours-and-wine-tasting

PS: je kan ook je eigen lege 5 / 8 liter waterflessen meenemen en zelf je wijn tappen, hoe leuk is dat!