Nederland: vakantie en bezoek aan familie & vrienden

Vorige week was ik (Linda) een weekje op vakantie in Nederland. Klinkt best gek hè?! Op vakantie naar je thuisland, wat heb ik het heerlijk gehad!

Ik had een vrij strakke planning maar gelukkig heb ik iedereen weer gezien, een knuffel kunnen geven en lekker kunnen bijkletsen.

Het weer was ook geweldig mooi. Lekker gefietst door de polder, geslenterd door de stad, genoten van de lange lichte zomeravonden, terrasjes gepakt, etc. Kortom: echt vakantie!

Als verrassing stond ik bij mijn ouders voor voor de deur. Mijn vader mocht dit jaar 65 kaarsjes uitblazen. Deze bijzondere leeftijd wil je samen vieren! Groot feest met de familie, heerlijk eten, drinken en gezelligheid.

Naast bezoekjes had ik 2 andere doelen: een spijkerbroek in mijn lengtemaat (34) en sandalen in maat 41 missie geslaagd 🙂 Dat blijft toch lastig in Spanje.

In Nederland zijn sommige dingen makkelijker vergeleken met het leven in de bergen in Spanje. Alles is dichtbij, goede voorzieningen zoals openbaar vervoer, vandaag besteld, morgen in huis etc etc. Maar er zitten ook nadelen aan. Het leven in Nederland gaat sneller, is hectischer en stressvoller. En dat zijn ook één van de redenen waarom we naar Spanje zijn verhuisd. Meer genieten van het leven, rustiger aan, tempo verlagen, minder prikkels, genieten van de kleine dingen en van elkaar.
Bij thuiskomst (bij man en Lola) besef je dan ook dat je de juiste keuze hebt gemaakt om naar Spanje te verhuizen. Hier voel ik me thuis!

Ook terug in Spanje kon ik niet aan de ‘strakke’ planning ontkomen. Bij thuiskomst snel opfrissen en direct door naar ons dorp Tarbena. Onze vrienden zaten al op ons te wachten.

Heerlijk buiten genieten op het dakterras, de paella stond te pruttelen op een houtvuurtje, glaasje wijn erbij.
Dit is het goede leven, het is een gezellige (late) avond geworden

Besos y saludos

Linda
PS: en natuurlijk heb ik genoten van al het typische Nederlandse eten  

– verse patat met mayonaise
– overheerlijke pannenkoeken
– broodje kroket
– paprika chips
– broodje filet americain met een eitje
– broodje hagelslag

Deze week maar weer veel groente en fruit ??