Tàrbena – Els Arcs

Het is midden februari, het is hartje winter… twee weken geleden lag er nog sneeuw op de toppen van de bergen. De week daarna werd het 25 graden en ook dit weekend is het weer heerlijk weer. Geen 25 graden, maar in de zon is het al snel genieten. De natuur kondigt het voorjaar aan, de amandelbloesem kleurt de velden roze en de madeliefjes vormen een wit tapijt.

Dit weekend stappen we in de auto voor een ritje van 20 minuten naar Els Arcs, natuurlijk gaat Lola (onze hond) ook mee. Net voorbij Tàrbena ligt het startpunt van de wandeling. Afhankelijk van waar je de auto parkeert is de route kort 1,2 km of langer 2,5 km. Wij kiezen dit keer voor de kortere variant en parkeren de auto dichterbij.

Els Arcs is een rotsformatie en bestaat uit twee grote, in de rotsen uitgesleten bogen. Door de eeuwen heen is de onderste laar (poreus gesteente) uitgesleten en is de bovenste laag over gebleven. Deze bovenste lagen vormen nu deze gigantische bogen.