Tàrbena – Escalada (Klimmen)

Elk jaar, is de 2e maandag na pasen een feestdag, een dag ter ere van Sant Vicente Ferrer. Zoals op de meeste feestdagen zijn de supermarkten gesloten en hebben veel mensen vrij.

Het is misschien wel een van de fijnste dingen aan ons leven hier in Spanje, veel in de natuur zijn. Het weer helpt natuurlijk enorm, als het maar even kan zijn we buiten. Op een vrije dag zoals deze is de keuze dan ook snel gemaakt…

Afgelopen weken heb ik geklommen, iets wat ik sinds mijn 18e niet meer gedaan had. In Nederland wordt er nagenoeg alleen indoor (binnen) geklommen. Rond ons dorp Tàrbena zijn er veel mogelijkheden om buiten te klimmen, klimroutes van diverse niveaus 5+ tot 9+.

Zo ook gisteren, op pad met vrienden, genieten van de natuur en oefenen, oefenen, oefenen … Het lijkt zo makkelijk als je beneden staat maar is vaak zo zwaar als je aan de wand hangt. Leuk is het zeker, dus wordt vervolgd!