Spaanse les in Tàrbena

Spaans leren

‘Hoe gaat het met jullie Spaans?’ wordt ons regelmatig gevraagd. Nou op dit moment ‘nog not so very bien’ ;).

Maar we zijn hard aan het studeren! Als je eenmaal besluit te emigreren is het ook belangrijk om te integreren, dit begint met de taal. Zelf heb ik (Linda) tijdens mijn studieperiode een maand Spaans gestudeerd in Malaga. Dat is inmiddels alweer 15 jaar geleden dus al aardig weggezakt. Tijdens de verbouwing van ons huis hebben we ons voornamelijk gefocust op de ‘bouw- en klus’ woorden 🙂 Nu we hier een half jaar wonen kunnen we ons prima redden met de dagelijkse dingen maar willen we ook de grammatica onder de knie krijgen. En wat meer kunnen praten dan alleen over koetjes en kalfjes.

Dus zitten we op Spaanse les in ons dorp Tàrbena, we gaan 1 keer per week. We leren de Spaanse taal (español), ook wel Castiliaans (castellano) genoemd. Tàrbena ligt echter in de Comunidad Valencia waar men Valenciaans spreekt. En om het nog iets ingewikkelder te maken wordt hier een combinatie van Valenciaans en Mallorquín gesproken. (Waarom dit is zullen we in een ander blog uitleggen waar we meer vertellen over de geschiedenis van Tàrbena). De inwoners van ons dorp zijn zulke lieve mensen, van jong tot oud willen ze je helpen. Ze spreken heel rustig ‘castellano’ tegen je. En komen we er niet uit? Dan worden er andere dorpsbewoners bij geroepen voor verdere uitleg. En met handen en voeten kom je er altijd wel uit.

Nu de zomervakantie is aangebroken hebben we t/m september geen Spaanse les. Komende tijd wordt het dus zelfstudie, leren op deze prachtige plek is echt geen straf. Rust, ruimte en vergezichten geven je energie en zin om aan de slag te gaan.
Tijdens de zomervakantie zijn er vele fiestas. En zeg nou zelf, wat is een betere manier om te integreren dan een feestje met locals? Spaans spreken met dorpsbewoners onder het genot van een hapje en een drankje. Fijne zomervakantie!

Saludos!

Hasta Pronto!
Jasper y Linda