Finestrat: een verrassend leuk dorpje!

Zondag 4 november, blauwe lucht, volop zonneschijn en rond de 20 graden. Wat een geluk dat wij in het mooie Spanje mogen wonen. We genieten volop!

En hoe leuk is het om op zo een mooie dag als vandaag de omgeving rondom Can Elisa te ontdekken. We hebben het leuke bergdorpje Finestrat bezocht.

Finestrat staat vooral bekend als het startpunt van de bergwandeling naar de top van de Puig Campana, het strand ‘La Cala Finestrat’ en het shoppingcenter ‘La Marina’. Minder bekend maar verrassend leuk is het oude dorp van Finestrat, bovenaan de berg. Ook wel ‘Balcón de Finestrat’ genoemd. Er is een hele leuke culturele wandeling in het dorp uitgezet.

Zodra je het dorp binnenrijd volg je de ‘P’ borden. Bij de Casa de Cultura is een hele grote (gratis) parkeergarage. Dit is vlakbij het startpunt van de wandeling. De route is goed aangegeven en alle culturele hoogtepunten staan op borden beschreven. Zowel in Spaans als Engels. Bij de Tourist Info in het dorp is ook een kaart te verkrijgen van de wandeling met extra leuke weetjes en feitjes.

Heerlijk struinen door de smalle straatjes met prachtige gekleurde huisjes, spectaculaire panoramische uitzichtpunten en genieten van een heerlijke kop koffie en een verse croissant bij de bakker. Kortom, een heerlijke dag!

Saludos!

Jasper y Linda